3.3.09

Snimka otkriva: čak nekoliko zaštitara suzavcem "smirivalo" Torcidu

Iz novine Slobodne Dalmacije - SD



Dok u Hajduku najavljuju žalbu zbog skandaloznog ozljeđivanja Senijada Ibričića suzavcem od strane zaštitara, na vidjelo je isplivala nova snimka Bilog kutka.

Ona pokazuje kako su suzavcem u spreju bilo naoružano nekoliko zaštitara koje je za osiguravanje reda angažirao domaćin, NK Inter. Interesantno će biti čuti objašnjenje, odnosno tko je naredio zaštitarima uporabu suzavca.

1.3.09

Zamjenik šerifa istukao 15-godišnjakinju



Videosnimka, objavljena u petak, pokazuje napad koji je počeo nakon što je tinejdžerica ušla u ćeliju u predgrađu američkog grada Seattle te šutnula cipelu prema zamjeniku šerifa, u studenom prošle godine, prenio je AP.

Na snimci se vidi kako zamjenik udara djevojku i gura je prema zidu, baca je na pod i vuče za kosu. Kada je u ćeliju ušao drugi zamjenik, prvi je zamjenik i dalje držao njezinu glavu prema podu te ju je udarao šakama, a potom držeći je za kosu ispratio iz ćelije.

Drugi policajac snimljen kamerom bio je pripravnik u to vrijeme i nije bio pod istragom, prema izvješću tužitelja. Zamjenik je rekao istražiteljima da je tako pokušao spriječiti drugi napad te kako je djevojka također bila neposlušna prema naredbama koje je dobila kada je došla u pritvor.

No, time ije objasnio zašto je nastavio udarati djevojku i nakon što ju je savladao. 15-godišnjakinja je privedena zbog krađe automobila. Dokumenti su također pokazali da se djevojka žalila da teško diše nakon incidenta, a liječnici su joj morali priskočiti u pomoć.

Nakon toga je odvedena u centar za mlade prekršitelje zakona zbog sumnje da je sudjelovala u krađi automobila i za napad trećeg stupnja vezano za događaj sa zamjenikom šerifa. Djevojka je rekla kako se nije neovlašteno služila spornim vozilom i nije službeno optužena za krađu. Zamjenik koji je izudarao djevojku bio je pod istragom nakon što je tijekom policijskog zadatka pucao u dvoje ljudi u dva različita slučaja 2002. i 2006. Tijekom jedne pucnjave ubio je jednu osobu. Oba puta sud je ustvrdio kako su njegovi postupci bili opravdani.