11.4.09

I Postire imaju svog Brazilca Da Silvu - "Sardinha"



Postira Sardi, nogometni klub s otoka Brača, koji se natječe u 4. HNL regije Jug dobio je veliko pojačanje dovođenjem Brazilca Da Silve.

Naravno da ovdje nije riječ o proslavljenom hrvatskom reprezentativcu i članu Arsenala Eduardu Da Silvi nego o njegovom manje poznatom sunarodnjaku Emersonu Da Silvi Santosu, 22-godišnjem centarforu koji je nedavno osvanuo u Postirama koje su pak nadaleko poznate ne po nogometu nego po tvornici za preradu ribe Sardina.

Brazilac Da Silva prvi je stranac u 60-godišnjoj povijesti kluba iz Postira, a otprve je stekao simpatije Bračana.

- Sponzor našeg kluba je tvornica Sardina pa je naš Brazilac odmah dobio nadimak Sardinho – otkrio je trener Postirana Marinko Klepo u priči koju je o brazilskom nogometašu objavila Televizija Jadran.

- Igrao sam godinu dana za Široki Brijeg, a poslije toga sam proveo tri mjeseca u Križevcima. Došao sam na Brač i ovdje mi je odlično – priznaje „brački Da Silva“ koji sasvim solidno govori hrvatski, a jezičnu barijeru savladao je i uz pomoć supruge Martine, rođene Hercegovke.

Da Silva je prije dolaska u naše krajeve igrao u rodnom Brazilu (Gremio Porto Alegre, Sao Paolo i Coritiba) te u Meksiku (Puebla). Uzor su mu najpoznatiji Brazilci, od Pelea, preko Ronalda i Kake do njegova prezimenjaka Eduarda Da Silve.

- Meni je hrvatski nogomet super. Derbi Hajduka i Dinama bio je fantastičan. Volio bih zaigrati u nekom jačem klubu.

Sportski direktor Postira Neno Bilić vjeruje da su Emersonu Da Silvi Postira samo usputna stanica u njegovoj karijeri.

- Imao je problema s ozljedama i papirima što smo mi iskoristili da ga dovedemo. On može napraviti puno, ima sve karakteristike pravog igrača. Vjerujemo da će se ovdje zadržati do kraja sezone, a onda će pronaći angažman u nekom jačem klubu.